1.Gün:
Belirlenen kalkış saatleri ve yerlerinde buluşmamızın ardından Çanakkale yolculuğumuz başlıyor. Afyon'da 30 dakikalık bir mola veriyoruz ve sonrasında 1. Dünya savaşında Kilit bölge olan Çanakkale'ye varışımız gerçekleşiyor.
Serbest zamanda kahvaltı ikramımız ve güneş doğusunu izlememiz sonrasında 1462 yılında İstanbul'un Boğaz giriş çıkısını kontrol altında tutulabilmesi için yapılan Asya ve Avrupa yakasına yapılmış olan 2 kaleden biri olan ve adini mimarisinden alan Kilitbahir Kalesi'ni geziyoruz.Kahraman ordumuzun aktörlerinden olan Koca Seyit Onbaşı Anıtı'nda kısa bir fotoğraf molası veriyoruz.
Mecidiye Tabyası, Ertuğrul Tabyası, Seddülbahir, Yahya Çavus Şehitliği, Kabatepe Müzesi ( dileyen misafirler için sinevizyon gösterimi ), Sargı Yeri Şehitliği gezileri ardından kişisel çabalarıyla evini müze haline getirmiş olan Salim Mutlu Müzesi gezisi için Alçıtepe'ye gidiyoruz.
Öğle yemeği molası.40 dakikalık serbest zaman ardından tekrar aracımıza binerek 57.Alay Şehitliği'ni geziyoruz. 25 metrelik mesafede burun buruna en kanlı çarpışmanın yaşandığı bölge olan Kitabeler ve saygı değer Atamızın mucize eseri hayatta kalmasını sağlayan cep saatine isabet ettiği nokta olan ve arı burnunu bütün görkemiyle gözler önüne seren Conk Bayırı'nı ziyaret ediyoruz. Ardından 252.000 kahraman milletimizin şehitleri için, şehit sayımıza eşit olan taslardan yapılmış Şehitlik Abidesi'nde fotoğraf molası. Abide'yi gezerken yüreğimizi bilinmeyen bir gurur kaplayacak.
Abide gezimiz ardından Çanakkale'yi geçmenin ne kadar imkansız olduğunu görerek yasadığımız gezimizi hüzün dolu gözlerle tamamladıktan sonra bu efsane bölgeye veda ederek aksam saat 17:00 sıralarında tekrar feribotla Çanakkele'ye geçiyoruz merkezde Aynalı Çarşı ve rıhtımdaki Truva Atı'nın gezilmesinden sonra şehir turu ve otelimizde konaklama.
2.Gün:
Sabah otelde alınan kahvaltı sonrasında Bursa'ya hareket yol üzerinde bulunan nadir kuşların bulunduğu Manyas Kuş Cenneti'nin gezilmesinden sonra Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti, çarşıları, camileri ve türbeleriyle hala geleneğini korumuş kentimiz Bursa'da gezimizin ilk durağı Bursa'nın panoramik görüntüsünün en iyi izleneceği yer olarak bilinen Tophane ulaşıyoruz.
Ramazan ayında iftar vaktini bildiren topun buradan atılmasından dolayı Tophane adını alan mevkide, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey ile devletin ikinci sultanı Orhan Bey'in türbeleri, İstiklal Savaşı Şehitleri Anıtı ve 1906 yılında yapılmış altı katlı Bursa Saat Kulesi gezilerini yapıp Türk İslam mimarisinin en önemli eserlerinden Ulu Camii'ye gidiyoruz.
Kapalı namaz kılma alanı bakımından Türk tarihinde yapılan en büyük cami özelliğine sahip, Ulu Camii'yi gezdikten Türkiye'nin tek ipek çarşısı Koza Han, (pazar günleri kapalı) Bursa'nın 7000 yıllık bir zaman diliminde geçirdiği değişim ve dönüşümlerin sergilendiği Bursa Kent Müzesi, Bursa'nın en güzel anıtlarından olan Yeşil Camii, Türk mezar anıtlarının en gösterişlilerinden biri ve Bursa'nın simgesi olmuş Yeşil Türbe'yi gezip Karaman'a hareket ediyoruz sonra bir başka gezimizde görüşmek üzere vedalaşma.